V okresoch Stará Ľubovňa a Kežmarok zrekonštruujú 25,5 km ciest

28.01.2011 Kežmarok

Spišská Belá 28. januára (TASR) – V okresoch Kežmarok a Stará Ľubovňa by sa malo v roku 2012 zrekonštruovať celkom 25,5 kilometra ciest.
Z Mestského úradu v Spišskej Belej TASR informovali, že Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja podala projekt na modernizáciu ciest v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Poľská republika 2007 – 2013.
Projekt bol schválený v decembri minulého roka a v rámci neho sa na slovenskej strane uskutoční modernizácia štyroch úsekov na cestách 2. a 3. triedy. Na prvom úseku na ceste 2. triedy číslo 543 Kamienka – Veľký Lipník v dĺžke 11,3 kilometra dôjde k frézovaniu povrchu krytu vozovky a k zhotoveniu novej vrstvy asfaltu.
Na druhom úseku na ceste 2/542 medzi Spišskou Belou a Spišskými Hanušovcami sú navrhnuté tri úseky o celkovej dĺžke viac ako šesť kilometrov, dôjde k zhotoveniu novej vrstvy asfaltu. Na treťom úseku na ceste 3/543 medzi Červeným Kláštorom a Lechnicou sa vozovka pokryje novým asfaltom a vytvorí sa tiež rigol o dĺžke 280 metrov. Štvrtý úsek sa bude týkať cesty 3. triedy medzi Toporcom a Haligovcami. Tu je navrhnutá nová vrstva asfaltu v dĺžke 7,3 kilometra a vybuduje sa tiež nový cestný priepust, ktorý bude dlhý takmer päť kilometrov.
Mesto Spišskú Belú najviac teší čiastočná oprava cesty smerom na Slovenskú Ves a cez Spišskú Maguru a rovnako aj nový asfalt na celom úseku z Toporca do Veľkej Lesnej. Práce na opravách spomínaných ciest sa začnú po verejnom obstarávaní. Predpokladá sa, že to bude koncom tohto roka a rekonštrukcia vozovky bude trvať aj počas nasledujúceho roka 2012. Uvedený projekt sa bude realizovať aj vďaka podpore miest Spišská Belá a Spišská Stará Ves.
 

Vyberte región